Kontaktirajte nas

Kontakt informacije

Huawei Experience Store Galerija

Kontakt obrazac
Vaša poruka je uspešno poslata
Operacija ne može biti završena. Molimo pokušajte ponovo.
Unesi ime
Unesi prezime
Mobilni telefon je obavezan
Nevažeći broj mobilnog telefona
Unesi svoju poruku

Politika privatnosti

Dragi korisnici,

 

Zaštita Vaše privatnosti je najveća vrednost za nas i upravo ceneći Vašu privatnost i posebno vodeći računa o bezbednosti Vaših podataka o ličnosti želimo da Vas, ovom Politikom privatnosti na transparentan i lako razumljiv način, informišemo o prikupljanju, upotrebi, prirodi i obimu obrade Vaših ličnih podataka od strane privrednog društva Mison d.o.o. Beograd, ul. Zemunska 47, MB: 20655534, koji se nalazi u položaju rukovaoca Vaših podataka o ličnosti (u nastavku „Mison“ ili „mi“ ).

Ovde se nalaze informacije o svim podacima koje prikupljamo o Vama, prilikom različitih vidova saradnje, bilo da samo posećujete naš sajt – huaweishop.rs, bilo da na njemu kupujete robu ili ocenjujete našu robu ili usluge, bilo kroz e-mail ili druge elektronske poruke, podatke dobijene preko društvenih mreža ili kroz reklamne interakcije. Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na Vas kao fizičko lice. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu Vaših ličnih podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), u daljem tekstu ,,Zakon”). U slučaju da naš sajt sadrži linkove ka drugim internet stranicama, molimo Vas da se adekvatno upoznate sa politikama privatnosti koje se nalaze na tim internet stranicama i načinom na koji ta lica obrađuju podatke o Vama. Imajte u vidu da Mison nema nikakvu kontrolu nad sadržajem drugih internet stranica, te zbog toga ne možemo biti odgovorni za zaštitu Vaše privatnosti kada posećujete druge sajtove.

 

1. Način prikupljanja Vaših ličnih podataka, pravni osnov i svrha obrade

Vaše lične podatke dostavljate prilikom naručivanja određenog proizvoda ili usluge, popunjavanjem formulara za prijavu, na dobrovoljnoj osnovi, sem ukoliko obaveza prikupljanja nije predviđena kao naša zakonska obaveza. Nedostavljanje podataka o ličnosti može dovesti do eventualnih nepovoljnih aspekata za Vas kao korisnika, npr. nećete moći da primate određene servise, pogodnosti i usluge, ili nećete biti u mogućnosti da kupite robu putem našeg sajta ukoliko ne date neke neophodne podatke kao što je adresa na koju treba roba da Vam se pošalje.

Vaše lične podatke obrađujemo u cilju kreiranja narudžbine, kako bismo sa Vama zaključili ugovor o prodaji putem Huaweishop.rs te Vam poslali e-mail kojim potvrđujemo Vašu narudžbinu, kao i da bismo taj ugovor izvršili (realizacija isporuke, naplata cene i troškova, prijem i rešavanje reklamacija). Osnov za obradu podataka u ovom slučaju je ugovor koji zaključujemo sa Vama kao i Zakon o zaštiti potrošača. Osnov za obradu Vaših podataka u ovom slučaju je saglasnost koju dajete prijavljivanjem na našu Newsletter listu. Vašu saglasnost za prijem obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama možete da opozovete u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Opoziv možete dati direktno u Newsletter e-mailu ili pak kroz Vaš nalog iz odeljka „Privatnost“. Ukoliko opozovete pristanak, Vaše podatke više nećemo koristiti u ovu svrhu.

U cilju kvalitetnijeg pružanja usluga koristimo Google tehnologiju tokom boravka na našem sajtu. Na osnovu ovih podataka mi ćemo na našem sajtu prikazivati sadržaj koji je prilagođen Vašim interesovanjima i željama. Trudimo se da Vam pružimo što bolje korisničko iskustvo.Nakon što Vaša narudžbina bude realizovana i pošto preuzmete pošiljku, imaćete mogućnost da ocenite kupljeni proizvod putem linka iz e-maila koji Vam pošaljemo. Na taj način ćemo imati mogućnost da saznamo da li ste zadovoljni našim proizvodom što nam je od velike pomoći pri unapređivanju našeg poslovanja i Vašeg korisničkog iskustva.

U skladu sa važećim zakonodavstvom, koje reguliše zaštitu ličnih podataka, možemo da obrađujemo Vaše lične podatke po sledećim pravnim osnovima:

  • kada nam je obrada Vaših ličnih podataka potrebna za zaključenje i ispunjenje ugovora kome pristupate;
  • kada nam je obrada Vaših ličnih potrebna za ispunjenje određenih zakonskih obaveza (ovde spadaju naročito podaci koje čuvamo zbog poreskih obaveza);
  • kada za obradu Vaših podataka imamo legitiman interes, osim ukoliko su nad tim interesima pretežniji Vaši interesi ili osnovna prava i slobode;
  • kada ste nam za obradu Vaših ličnih podataka dali saglasnost za određenu svrhu obrade, pri čemu u svakom trenutku imate pravo da datu saglasnost povučete

Sve Vaše lične informacije će se čuvati u tajnosti i tretiraće se kao strogo poverljive.

Koristiće se samo u svrhe za koje su preuzeti, ili ukoliko je potrebno radi našeg usaglašavanja sa zakonskim obavezama i obavezama revizije. Ukoliko utvrdimo da postoji nova svrha u koju bismo obrađivali Vaše podatke, mi ćemo Vas o tome blagovremeno obavestiti.

 

2. Koje podatke prikupljamo od Vas

U zavisnosti od konkretnog zahteva korisnika/kupaca prikupljamo nekoliko kategorija ličnih podataka

 

2.1. Kupovina/porudžbina preko internet prodavnice

 

Kada obavite kupovinu u huaweishop prodavnici, putem web sajta ili mobilne aplikacije,u zavisnosti od slučaja, od Vas se može tražiti da ostavite određene podatke o ličnosti koji su neophodni za zaključenje ugovora o prodaji na daljinu, kreiranje porudžbine ili radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji – realizaciji isporuke, naplate i prijema robe.

U slučaju kupovine u huaweishop prodavnici za isporuku robe na kućnu adresu potrebni su nam sledeći podaci:

  • ime i prezime
  • broj telefona
  • adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

Kada koristite naše usluge kupovine online putem web sajta, pored navedenih podataka dodatno nam je potreban i podatak o Vašoj e-mail adresi, kako bi potvrdili kupovinu i poslali Vam porudzbenicu. Ukoliko vršite online plaćanje kako bi osigurali sigurnu kupovinu prikupljamo i podatke o izvršenoj transakciji. Online kupovinu možete realizovati iako niste registrovani na sajtu huaweishop.rs, odnosno kao gost. Podatke prikupljene na ovaj način koristimo isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji na daljinu, što obuhvata upravljanje i praćenje porudžbina, komunikaciju sa Vama, kao i postupanje u slučaju prigovora ili opomene. Kako bismo se postarali da proizvodi koje kupite od nas budu dostavljeni na tačnu adresu, Vaše podatke delimo sa našim eksternim partnerima, a u cilju pružanja odgovarajućih usluga (npr. Vaše ime, adresa isporuke).

 

2.2. Otvaranje korisničkog naloga na sajtu

 

Kada odlučite da se registrujete na našem sajtu odnosno da kreirate Vaš personalizovani profil, u tu svrhu prikupljamo sledeće podatke:

  • Obavezni podaci:
    • ime i prezime
    • e-mail adresa
    • lozinka
    • datum i godina rođenja
    • broj telefon
  • Dodatni podaci:
    • Grad/mesto stanovanja
    • Ulica, broj, sprat i broj stana

U slučaju da kao registrovani korisnik sa Vašeg profila odlučite da kupite neki od naših proizvoda dostupnih na našoj internet stranici, a u skladu sa našim Uslovima poslovanja, u cilju izvršenja transakcije i isporuke robe, pored podataka o Vama kao registrovanog korisnika možemo da zahtevamo dodatne podatke, kako je to navedeno pod tačkom 2.1. ove Politike Privatnosti. Napominjemo da ni u kom slučaju ne prikupljamo posebne kategorije podataka, kao što su podaci koji se odnose na Vaše rasno ili etničko poreklo, političko mišljenje, versko ili filozofsko uverenje ili članstvo u sindikatu, kao ni obradu genetskih podataka, biometrijskih podataka, podataka u vezi zdravstvenog stanja, seksualnog života ili seksualne orijentacije. S obzirom da profil kreiramo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti, u svakom trenutku možete da povučete Vašu saglasnost, brisanjem profila, nakon čega ćemo obrisati sve podatke koje posedujemo o Vama.

 

2.3. Kontaktiranje putem različitih vrsta upita (kontakt e mailom, telefonom, putem društvenih mreža)

 

U zavisnosti od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama, kao i vrste upita možemo da prikupljamo Vaše podatke o imenu, prezimenu, broju telefona, adresi e-pošte, kao i ostale informacije koje ste razmenili sa nama, a koje su u vezi sa Vašim upitom. Možete da nas kontaktirate i kada želite da obavite kupovinu putem telefona. U tom slučaju obrađujemo Vaše podatke, kako je to navedeno u odeljku 2.1. ove Politike Privatnosti.

 

2.4. Marketinške svrhe - prijava za dobijanje obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama – Newsletter, Viber, Sms poruke

 

Postoji nekoliko načina da se prijavite za slanje promotivnih ponuda od strane Misona:

  • Ukoliko želite da primate naša obaveštanje o aktuelnim ponudama i promocijama, na našem web sajtu u svakom trenutku možete ostaviti sledeće podatke na dnu stranice:
    • broj telefona – ako su u pitanju obaveštenja putem viber-a ili sms-a
    • adresu e-pošte ako su u pitanju obaveštenja putem newsletter-a.
  • Prilikom registracije, odnosno kreiranja profila na internet stranici/mobilnoj aplikaciji, ponudićemo Vam uslugu slanja obaveštenja o aktuelnim ponudama i promocijama na mail, viber ili SMS i tom prilikom pored podataka koje ostavljate prilikom registracije, dodatno možete da prihvatite slanje promotivnih ponuda. Ova polja nisu obavezna, tako da je moguće kreiranje profila i bez prihvatanja slanja promotivnih ponuda. Ukoliko se niste prijavili za slanje promotivnih ponuda prilikom registracije, u svakom trenutku možete pristupiti Vašem profilu i u sekciji „obaveštenja“ označiti da želite da primate obaveštenja na mail, viber ili SMS.
  • Ukoliko želite da primate naša obaveštenja koja se odnose na posebne ponude ponudićemo i privremene forme prijave za promotivne ponude. Tom prilikom, u zavisnosti od forme, ostavljate podatke samo za tu svrhu, osim ukoliko ne postoji i opcija da se prijavite za stalna obaveštenja putem e-mail adrese ili vibera/sms-a.U tom slučaju Vaši podaci će biti sačuvani za navedenu svrhu i nakon ispunjenja svrhe ili u slučaju povlačenja saglasnosti pre ispunjenja svrhe, Vaši podaci će biti trajno obrisani.
  • Ukoliko pokrenete interakciju na live chatu takođe postoji opcija da se prijavite za newsletter. Ova opcija nije obavezna i interakciju sa našim timom možete da ostvarite i bez prijave na newsletter.

Vašu saglasnost za prijem obaveštenja o aktuelnoj ponudi i promocijama možete da opozovete u svakom trenutku, u tom slučaju ćemo prestati da Vam šaljemo promotivne ponude. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. Nezavisno od načina na koji ste se prijavili za prijem obaveštenja, Vašu saglasnost možete opozvati putem opcije odjava koja se nalazi u dnu svakog mail-a ili direktno putem Viber aplikacije ili SMS poruke, ukoliko ste saglasnost dali za ovakav vid obaveštenja. Ukoliko imate kreiran profila na našem sajtu, Vašu saglasnost možete opozvati i putem Vašeg kreiranog profila u sekciji „obaveštenja“, tako što ćete odčekirati opciju za slanje promotivnih ponuda. Opciju prijave i odjave na Vašem profilu možete koristiti u svakom trenutku, a mi ćemo postupati u skladu sa Vašim zahtevima. Obaveštavamo Vas da u slučaju za slanje newslettera/viber/sms angažujemo eksterne partnere te, u cilju izvršenja ovih usluga, može da dođe do prenosa Vaših podataka tim licima (podaci o e-mail adresi i broju telefona).

 

2.5. Promotivne radnje

 

Prilikom prikupljanja podataka u cilju sprovođenja različitih promotivnih radnji, u svakom konkretnom slučaju informisaćemo Vas o vrsti, svrsi obrade ovih podataka, kao i o Vašim pravima.

 

2.6. Profilisanje

 

U slučajevima kada šaljemo ili prikazujemo obaveštenja ili sadržaj koji su personalizovanog karaktera, možemo koristiti pojedine postupke koji su označeni kao „profilisanje” (odnosno, bilo koji oblik automatizovanog procesa obrade ličnih podataka koji se sastoji iz korišćenja prikupljenih podataka o ličnosti kako bismo procenili određene lične aspekte koji su u vezi sa fizičkim licem, konkretno, da bismo analizirali ili predvideli aspekte koji se tiču ličnih afiniteta konkretnog fizičkog lica, njegovog interesovanja, ekonomskog položaja, ponašanja, lokacije, pouzdanosti ili kretanja). Na osnovu svoje analize, šaljemo ili prikazujemo obaveštenja i/ili sadržaj koji je skrojen tačno prema Vašim interesovanjima/potrebama. Ove podatke obrađujemo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti.

 

2.7. Poseta internet stranice

 

Uz Vašu saglasnost, beležimo Vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice www.huaweishop.rs i newslettera. Ocena ponašanja korisnika podrazumeva pre svega podatke o odeljcima na kojima se zadržavate i na linkove, koje tamo koristite. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa Vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o Vašoj e-mail adresi kako bismo omogućili kreiranje reklamne ponude od strane Misona u obliku newslettera, on-site reklame i štampanog materijala, prilagođene Vašem ličnom interesovanju i time poboljšamo našu ponudu. Mison obrađuje Vaše podatke prilikom posete ove internet stranice, prilikom korišćenja aplikacija i drugih platformi. Tom prilikom se razmenjuju različiti podaci između Vašeg uređaja i našeg servera, pri čemu može da se radi o podacima o ličnosti. Podaci prikupljeni na taj način se, između ostalog, koriste za optimizaciju naše internet stranice ili u svrhu prikazivanja reklama u pretraživaču Vašeg uređaja.

Prilikom posete naše internet stranice, pretraživač koji koristite na Vašem uređaju će automatski i bez Vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

  • IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu,
  • datum i vreme pristupa,
  • ime i URL preuzete datoteke,
  • ·nternet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL),
  • pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime Vašeg provajdera

Navedene podatke server privremeno čuva u takozvanoj log datoteci u svrhe:

  • ·obezbeđivanja uspostavljanja nesmetane veze,
  • ·obezbeđivanja komfornog korišćenja naše internet stranice/aplikacije,
  • procene bezbednosti i stabilnosti sistema.

Ukoliko ste u Vašem pretraživaču, u operativnom sistemu ili u drugim podešavanjima Vašeg uređaja prihvatili tzv. geolokaciju, odnosno dali svoj pristanak, ovu funkciju koristimo kako bismo Vam ponudili individualne usluge na osnovu Vaše trenutne lokacije (na primer, lokaciju najbliže prodavnice). Podatke o lokaciji obrađujemo isključivo u navedenu svrhu. Pravni osnov za obradu IP adrese je legitimni interes, koji proizlazi iz gore navede svrhe obrade podataka, budući da je to tehnički uslov za funkcionisanje sajta. Ove podatke ne prenosimo trećim licima. Podaci se čuvaju privremeno i to za vreme posete stranici, a zatim se automatski brišu. Nakon što napustite našu internet stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

 

2.8. Korišćenje kolačića

 

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se prilikom posete naše internet stranice čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.). Kolačić ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačićima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. S jedne strane, korišćenje kolačića služi da Vam poseta internet stranici bude prijatnija. Mi koristimo takozvane kolačiće sesije kako bismo prepoznali da ste određene delove naše stranice već posetili ili da ste već prijavljeni na svom korisničkom nalogu. Oni se automatski brišu nakon što napustite našu internet stranicu. Pored toga, koristimo i privremene kolačiće koji se određeno vreme skladište na Vašem uređaju. Kada ponovo posetite našu internet stranicu, automatski se prepoznaje da ste već bili na stranici i koja podešavanja ste postavili, tako da ove radnje nećete morati da ponovite. S druge strane, kolačiće koristimo kako bismo statistički evidentirali korišćenje naše internet stranice, i to u cilju optimizacije ponude i prikaza informacija koje su prilagođene Vašim interesovanjima. Ovi kolačići nam omogućavaju da Vas automatski prepoznamo kada ponovo posetite našu internet stranicu. Ovi kolačići se automatski brišu nakon 5 godina, s tim da ih Vi uvek možete obrisati ručno na Vašem računaru. Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice.

 

2.9. Google analitika

 

Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics - uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. ("Google"). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačići. Kolačići generišu sledeće informacije o Vašem korišćenju ove internet stranice:

  • tip/verzija pretraživača,
  • ·operativni sistem koji se koristi,
  • referrer URL (prethodno posećena stranica),
  • hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),
  • ·vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje). Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa neće biti povezana sa drugim podacima Google-a Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

 

 

 

2.10. Društvene mreže

 

Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo Mison ima ograničen uticaj. Detaljnije informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima. Podake prikupljene na društvenim mrežama na osnovu pristanka kao što su komentari, video snimci, slike, lajkovi, objavljuje operater. Mison ove podatke ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitnog sadržaja i podataka koji predstavljaju krivično delo. Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost): Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalost samo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo. Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica (fan-page) optimizuju.

 

3. Rokovi čuvanja i zadržavanje Vaših podataka o ličnosti

Vaše podatke o ličnosti ćemo koristiti samo onoliko koliko je potrebno da bi se zadovoljila svrha u koju su Vaši podaci o ličnosti prikupljeni ili onoliko koliko to zahteva važeći zakon. Za svrhe u kojima podatke prikupljamo kako bismo Vam pružili određene pogodnosti i usluge, Vaši podaci o ličnosti zadržavaju se do pet godina od datuma prikupljanja.

Kad se naš odnos završi gašenjem Vašeg naloga, mi ćemo obrisati Vaše podatke o ličnosti, osim u slučaju da postoje zakonski zahtevi za zadržavanje istih (na primer, za potrebe oporezivanja). Takođe, važeći zakonski propisi mogu zahtevati od nas da zadržimo određene podatke o ličnosti tokom perioda od 10 godina nakon isteka relevantne poreske godine. Možemo zadržati i Vaše podatke o ličnosti nakon raskida ugovornog odnosa (ili deregistracije sa Huweishop.rs) ako su Vaši podaci o ličnosti potrebni radi usaglašavanja sa drugim merodavnim zakonima ili ako su nam Vaši podaci o ličnosti potrebni za utvrđivanje, ostvarivanje ili odbranu pravnih zahteva, samo kada je to neophodno. U meri u kojoj je to moguće, ograničićemo obradu Vaših podataka o ličnosti u te ograničene svrhe nakon završetka ugovornog odnosa. U svakom slučaju, nećemo čuvati Vaše podatke o ličnosti u periodu dužem nego što nam je to zaista neophodno.

 

Odavanje, čuvanje ili prenos Vaših podataka o ličnosti trećim stranama

Koristimo odgovarajuće mere kako bi Vaši podaci o ličnosti bili poverljivi i sigurni. Međutim, imajte na umu da se ove zaštite ne odnose na informacije koje izaberete da delite u javnosti kao što su društvene mreže kao i aplikacije za razmenu poruka.

Vaši podaci o ličnosti će biti obrađeni od strane naših ovlašćenih zaposlenih ili agenata i drugih pravnih lica sa kojima imamo zaključen ugovor, odnosno zaposlenih naših povezanih lica u zavisnosti od specifičnih namena za koje su Vaši podaci o ličnosti prikupljeni (npr. naši zaposleni zaduženi za pitanja potrošača imaće pristup takvoj evidenciji).

Mere koje se preduzimaju u operativnim okruženjima. Mi Vaše podatke o ličnosti čuvamo u operativnim okruženjima koja koriste mere zaštite kako bi sprečile neovlašćeni pristup. Prenošenje informacija putem Interneta nažalost nije potpuno sigurno i iako ćemo se maksimalno potruditi da zaštitimo Vaše podatke o ličnosti, ne možemo da garantujemo sigurnost podataka tokom prenosa preko našeg Veb sajta.

Mere koje očekujemo od Vas. Važna je takođe i Vaša uloga u održavanju Vaših podataka bezbednim i sigurnim. Kada pravite nalog na Huweishop.rs, obavezno odaberite sigurnu lozinku za nalog i nikada ne otkrivajte svoju lozinku bilo kome. Vi ste odgovorni za čuvanje svoje lozinke kao poverljive i za svaku upotrebu Vašeg naloga. Ako koristite deljeni ili javni računar, nikada ne birajte opciju da se sačuva Vaš e-mail i/ili lozinka i ne zaboravite da se odjavite sa svog naloga svaki put kad završite rad na računaru. Takođe bi trebalo da koristite sve postavke privatnosti ili kontrole koje Vam pružamo na našem veb sajtu. Pored povezanih pravnih lica sa Misond.o.o, Vaše podatke o ličnosti delimo sa sledećim grupama lica:

  • Treće strane – primaoci ličnih podataka. MisonVas upoznaje sa činjenicom da Vaše lične podatke može preneti – u saglasnosti sa merodavnim propisima o zaštiti podataka, a pre svega u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti – organima koji sprovode zakone, podzakonske propise i druge imperativne akte, državnim organima, pravnim savetnicima ili eksternim konsultantima.U određenim slučajevima, kada je to neophodno radi ostvarenja svrha navedenih u ovoj Politici privatnosti, Vašim ličnim podacima mogu pristupiti i mogu ih koristiti i povezana društva Misona , a koja Misonu pružaju određenu poslovnu i operativnu podršku i sa kojima Mison ima zaključen ugovor. Pored toga, Mison može, radi ostvarenja navedenih svrha obrade, Vaše lične podatke dostaviti (odnosno omogućiti pristup) trećim licima koja će te lične podatke obrađivati isključivo kao tzv. obrađivači podataka, a u svemu isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i u okviru instrukcija datih od strane Misona .
  • Davaoci usluga. Ovo su eksterne kompanije koje koristimo da nam pomognu da vodimo naše poslovanje (npr. ustupanje Vašeg telefonskog broja kurirskoj službi kako bi Vam poslala poruku neposredno pre dolaska na Vašu adresu, rad na veb sajtu, usluge podrške, promocije, razvoj veb sajta, itd.). Davaoci usluga i njihovo izabrano osoblje mogu da pristupaju i koriste Vaše podatke o ličnosti u naše ime za određene zadatke koji su od njih zatraženi, na osnovu naših uputstava i  obavezni su da čuvaju Vaše podatke o ličnosti. Možete zatražiti spisak davalaca usluga koji obrađuju Vaše podatke o ličnosti.
  • Prenos podataka u druge zemlje. U slučaju prenosa ličnih podataka van teritorije Republike Srbije, Mison će postupati u potpunosti u skladu sa pravilima za prenos podataka o ličnosti u druge države i međunarodne organizacije iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a imajući u vidu da li je ciljna destinacija prenosa podataka država potpisnica Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka („Konvencija“) ili ne. Vaši podaci o ličnosti biće prenešeni u Republiku Hrvatsku i Holandiju i to isključivo pravnim licima koji nam pružaju usluge i sa kojima imamo zaključen ugovor o obradi podataka.

 

Bezbednost ličnih podataka

Vaše lične podatke čuvamo u bezbednom okruženju. Preduzimamo odgovarajuće mere bezbednosti kako bismo zaštitili Vaše lične podatke i informacije od neovlašćenog pristupa, korišćenja, gubitka ili objavljivanja. Ovi sistemi i mere se redovno testiraju i ažuriraju ukoliko je potrebno.

Uzimajući u obzir nivo tehnoloških dostignuća i troškove njihove primene, prirodu, obim, okolnosti i svrhu obrade, prilikom obrade Vaših podataka:

  • primenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacione i kadrovske mere, kao što je pseudonimizacija, kako bi obezbedili delotvornu zaštitu Vaših podataka o ličnosti,
  • primenjujemo neophodne mehanizme zaštite u toku obrade, kako bi se ispunili uslovi za obradu Vaših podataka i zaštitili Vaša prava.

Ovim putem Vas obaveštavamo da stalnom primenom odgovarajućih tehničkih, organizacionih i kadrovskih mera obezbeđujemo da se uvek obrađuju samo oni Vaši podaci o ličnosti koji su neophodni za ostvarivanje svake pojedinačne svrhe obrade. Ta se obaveza primenjuje u odnosu na broj prikupljenih podataka, obim njihove obrade, rok njihovog pohranjivanja i njihovu dostupnost.

Ipak, prenos informacija putem Interneta nikada nije u potpunosti bezbedan, pa iako se trudimo da zaštitimo lične podatke, ne možemo garantovati sigurnost informacija prenetih putem Platforme.

Prava imate kao lice na koje se podaci odnose

U svakom trenutku možete nam se obratiti sa nekim od navedenih zahteva:

  • da Vam omogucimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće, strane ili kategorije trećih strana sa kojima se Vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
  • da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka
  • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku, legitimnom interesu ili ukoliko podaci o ličnosti više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe zbog koje su prikupljeni
  • da zahtevate ograničenje obrade Vaših podataka, ukoliko osporavate tačnost podataka o ličnosti u roku koji omogućava rukovaocu proveru tačnosti podatka o ličnosti, ukoliko smatrate da je obrada nezakonita, a ne želite da se podaci obrišu, ako ste istakli prigovor ili ako smatrate da Tehnomaniji više nisu potrebni Vaši podaci
  • da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom
  • da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom

Za sva dodatna pitanja i zahteve u vezi sa obradom podataka o ličnosti možete da kontaktirate naše Lice za zaštitu podataka o ličnosti. Kontakt podaci su e-mail adrese [email protected]

Politika privatnosti može biti izmenjena ili dopunjena, u zavisnosti od potreba i promene procesa u Misonu, promene zakonskih okvira ili na zahtev nadležnog organa (Poverenika za zaštitu informaciju od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti). Preporučuje se da korisnici redovno prate izmene i dopune Politike privatnosti, na našem sajtu.

 

Unesite reCAPTCHA obrazac
Sva polja su obavezna Koristićemo informacije koje navedete u ovom obrascu da odgovorimo na vašu poruku.